Mancare de ficat cu castraveţi muraţi
PrinteazaMancare de ficat cu castraveţi muraţi
- 1,5 kg ficat
- 400 g ceapă
- 200 ml ulei
- 200 g castraveţi muraţi
- 50 ml oţet
- 100 g făină
- piper
- sare
- 100 ml bulion
- 4- 5 roşii din conservă
- 50 g unt
- verdeaţă
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în ulei. Tai ficatul cubuleţe, îl pudrezi cu făină şi îl prăjeşti în ulei încins.
Amesteci apoi ceapa cu ficatul, stingi cu oţet, adaugi castraveţii curăţaţi şi tăiaţi fâşii.
Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă înăbuşit 30-40 de minute.
Din unt, bulion şi roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, faci un sos pe care-l adaug peste ficat, iar la ultimul clocot presari verdeaţa tocată şi’ mâncarea e gata.
Poftă bună!