Mancare de gulii cu masline
PrinteazaMancare de gulii cu masline din: gulii, rosii, masline, ceapa, faina, zahar, vin alb, marar, patrunjel, sare, piper.
- 400 g gulii
- 2-3 rosii
- 200 g masline
- 1 ceapa
- 1 lingura de faina
- 1 lingura de zahar
- 100 ml vin alb
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curata guliile, se spala si se taie in rondele groase de 1 cm, dupa care se rumenesc intr-o tigaie cu lei infierbantat. Se scot feliile de gulie si se muta intr-o cratita, iar in ulei se caleste ceapa tocata marunt, impreuna cu rosiile si faina.
Se pune pe foc un ibric cu zaharul si se lasa pana incepe sa se ingalbeneasca, apoi se stinge cu putina apa, se amesteca si se toarna peste ceapa, se lasa sa mai fiarba cateva minute, apoi se adaunga in sos vinul alb.
Intr-un vas cu apa clocotita se fierb maslinele, apoi se scot, se scurg si se pun impreuna cu sosul peste gulii. Se presara verdeata tocata marunt si se da cratita la cuptor, pana scade sosul.
Pofta buna!