Mancare de gulii cu masline

Printeaza

Mancare de gulii cu masline din: gulii, rosii, masline, ceapa, faina, zahar, vin alb, marar, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Mancare de gulii cu masline

  • 400 g gulii
  • 2-3 rosii
  • 200 g masline
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de zahar
  • 100 ml vin alb
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curata guliile, se spala si se taie in rondele groase de 1 cm, dupa care se rumenesc intr-o tigaie cu lei infierbantat. Se scot feliile de gulie si se  muta intr-o cratita, iar in ulei se caleste ceapa tocata marunt, impreuna cu rosiile si faina.

Se pune pe foc un ibric cu zaharul si se lasa pana incepe sa se ingalbeneasca, apoi se stinge cu putina apa, se amesteca si se toarna peste ceapa, se lasa sa mai fiarba cateva minute, apoi se adaunga in sos vinul alb.

Intr-un vas cu apa clocotita se fierb maslinele, apoi se scot, se scurg si se pun impreuna cu sosul peste gulii. Se presara verdeata tocata marunt si se da cratita la cuptor, pana scade sosul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.