Mancare de gulii cu telina si ciuperci
PrinteazaMancare de gulii cu telina si ciuperci din: orez, gulii, telina, ciuperci, ulei, ceapa, morcov, gogosar, faina, bulion, sare, piper, paturnjel, cuburi de soia, condimente de legume.
- 6 gulioare tinere
- 1 rădăcină de ţelină de dimensiune mijlocie
- 1 cutie ciuperci felii în saramură
- 70 ml ulei
- 1 ceapă mare
- 1 morcov mic
- 1 gogoşar
- 1 linguriţă făină
- 2 linguri bulion
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel verde opţional
- 100 g cuburi de soia
- 1 linguriţă condiment din legume uscate
- orez, pentru servire
Mod de preparare:
Pui la fiert orezul în 300 ml apă fierbinte cu sare. După ce boabele s-au umflat, scurgi orezul şi îl amesteci cu sare după gust şi turmeric, pentru o nuanţă plăcută. îl aşezi cât mai estetic în farfurii.
Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa şi gogoşarul mărunt, iar ţelină şi gulioarele în bastonaşe subţiri de 1 cm. Razi fin morcovul.
Spre sfârşit, adaugi în mâncare ciupercile scurse, bulionul şi făina diluate cu puţină apă, sare şi piper după gust şi verdeaţa fin tocată. Incingi uleiul în cratiţa pentru mâncare şi căleşti ceapa, gogoşarul şi morcovul, amestecând.
După 3-4 minute, adaugi guliile şi ţelina, le căleşti şi pe acestea 2-3 minute, la foc mediu, după care stingi cu apă fierbinte, cât le acopere. Continui fierberea până se înmoaie gulioarele.
Dacă doreşti o mâncare mai săţioasă, fierbi separat cuburile de soia, în apă cu condiment din legume uscate şi le adaugi la sfârşit în mâncare.
Serviti cu orez.
Mancare de gulii cu telina si ciuperci
Pofta buna!