Mancare de gutui cu bacon
PrinteazaMancare de gutui cu bacon
Ingrediente:
- 4 gutui
- 16 felii de bacon
- două fire de rozmarin
- 300 g arpagic murat
- 100 g unt
- 30 g zahăr tos
- o linguriţă de pudră de scorţişoară
- un litru apă
- sare, piper
- 200 ml smântână
- un vârf de cuţit cu pudră de curry
- orez
- cuşcuş
Preparare:
Gutuile se curăţă de puf, se spală, se taie felii şi se curăţă de căsuţa cu seminţe. Se topeşte untul şi când începe să fiarbă se adaugă zahărul tos.
Se caramelizează totul, se aşază feliile de gutui, se prăjesc la foc potrivit pe ambele părţi, apoi se adaugă apa.
Se condimentează, se lasă să fiarbă totul şi când au fiert gutuile se adaugă baconul tăiat bucăţele potrivite şi o crenguţă de rozmarin.
Când au fiert gutuile, se opreşte focul, se scot crenguţele de rozmarin, se presară jumătate din pudra de scorţişoară şi se pune mâncarea pe un platou.
Arpagicul murat se taie în jumătăţi, se amestecă împreună cu smântână, pudra de scorţişoară rămasă, pudra de curry şi se serveşte alături de mâncarea de gutui cu bacon.
Mâncarea se poate servi ca atare, cu orez fiert sau cuşcuş.
Mâncare de gutui cu bacon
Pofta buna!
Nu prea sunt fana mancare de gutui.