Mancare de gutui cu carne
PrinteazaMancare de gutui cu carne din: pasare, ulei, sare, gutui, zahar, faina.
- 1 pasăre miijlocie
- 1 pahar de ulei
- sare
- 1 kg gutui
- 3 linguri cu zahăr tos
- 1 lingură cu faina
Mod de preparare:
Curăţaţi gutuile de miezul cu sâmburi, ştergeţi cu un prosop aspru puful de pe ele, spălaţi-le şi uscaţi-le în prosop curat, apoi tăiaţi felii fiecare gutuie şi rumeniţi-le în ulei fierbinte.
Când sunt gata, prind o crustă roşiatică.
Caramelizaţi zahărul: puneţi zahărul în cratiţă cu pereţi înalţi, ţineţi pe foc până se topeşte, tapetaţi pereţii cratiţei cu zahărul lichid, mai ţineţi pe foc până devine roşiatic. Stingeţi cu apă caldă cu faină şi lăsaţi să fiarbă 10 min.
Curăţaţi puiul, spălaţi bucăţile de carne tranşate, puneţi să fiarbă cu apă rece cât să le acopere.
Lăsaţi să fiarbă 1/2 oră.
Mutaţi în cratiţa cu zahăr caramelizat gutuile şi carnea, săraţi uşor, fierbeţi mâncarea la foc mic 1/2 oră (sau în cuptor).
Serviţi mâncarea caldă, cu pâine prăjită şi vin alb.
Pofta buna!