Mancare de gutui cu pui si sos

Printeaza

Mancare de gutui cu pui si sos din: pui, unt sau ulei, gutui, zahar, vin, faina.

Ingrediente:Mancare de gutui cu pui si sos

  • pui
  • gutui
  • unt
  • zahar
  • faina
  • vin

Se prăjeşte puiul, tăiat bucăţi, în puţin unt sau ulei, după preferinţă. Gutuile se taie (întâi în sferturi, apoi în feliuţe subţiri), se curăţă, se călesc şi ele la rândul lor.

Se pun gutuile călite peste pui, apoi se face un sos din patru lin­guri de zahăr, se toarnă vin (vin dulce).

Se pune apoi sosul de la pui, se adaugă două linguri de făină. Astfel se face un pic de sos Bechamel, diluat puţin cu apă rece. Se toarnă peste sosul cu vin şi minunăţia de pui cu gutui.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.