Mancare de gutui cu vin
PrinteazaMancare de gutui cu vin
- 1,5 kg gutui
- 200 g zahăr
- 100 ml ulei
- 100 ml vin alb
- 50 g făină
- 250 ml apă
Mod de preparare:
Speli gutuile, le ştergi, le cureţi de sâmburi şi le tai felii mai groase. Le dai apoi prin făină, le rumeneşti în ulei şi le pui pe un şerveţele ca să absoarbă uleiul.
In uleiul rămas pui făina în ploaie şi zahărul şi amesteci pe foc până începe să se caramelizeze acesta din urmă.
Stingi cu vinul şi apa şi mai laşi pe foc cât să se topească zahărul, apoi torni siropul într-o cratiţă peste feliile de gutui rumenite. După ce fierbe mancare inca 5 minute, o dai deoparte. E foarte buna si calda, si rece.
Mancare de gutui cu vin
Poftă bună!
Nu-mi place mancarea de gutui.