Mancare de iepure cu masline
PrinteazaO reteta delicioasa de mancare cu carne de iepure, masline, ceapa, ulei, sare, arpagic, vin alb, masline, foi dafin, bulion, piper boabe, lamaie.
Ingrediente:
- 1 kg carne de iepure
- 4 cepe mari
- 3 linguri ulei
- sare
- 20 fire arpagic
- 1 pahar vin alb
- 20 măsline
- 2 foi dafin
- 1 lingură de bulion
- 10 boabe piper
- o lămâie
Mod de preparare:
Bucăţile de carne pentru friptură mai întâi se marinează, apoi se şterg de sosul marinatei (apă amestecată cu vin, 2 linguri oţet, 2 linguri ulei, felii de ceapă, morcov, ţelină, foi de dafin, cimbru, sare, piper – se lasă 48 de ore). Se prăjesc bucăţile în ulei, cu ceapa tăiată mărunt.
Se adaugă câte puţină apă caldă şi se acoperă, lăsând să se fezandeze carnea.
De o parte se trag în ulei firele de arpagic, care se pun în cratiţă împreună cu un păhărel de vin, atunci când carnea este bine frăgezită. Se mai adaugă 20 de măsline crestate, o lingură bulion, foile de dafin şi boabele de piper.
Se aşază pe o farfurie rotundă, se lasă să se răcească. Pe margine, farfuria se decorează cu felioare de lămâie curăţate de coaja galbenă.
Pofta buna!