Mancare de legume cu năut
PrinteazaMancare de legume cu năut
Ingrediente:
- doi morcovi
- doi ardei graşi roşii
- două cepe
- 4 căţei de usturoi
- doi dovlecei
- 7 roşii
- două conserve cu năut
- ulei de floarea-soarelui
- sare, piper
- mărar
- suc de roşii
Preparare:
Roşiile se opăresc câteva minute, se curăţă de pieliţă şi se taie mărunt.
Dovleceii se spală, se taie în felii subţiri şi se pun într-un castron. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cuburi sau în felii mai groase.
Cepele şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se pun la călit în ulei încins împreună cu ardeii graşi curăţaţi de seminţe şi tăiaţi mărunt.
Se călesc timp de două minute la foc iute şi se adaugă dovleceii. Se călesc câteva minute, se adaugă roşiile, sarea şi piperul după gust.
Se toarnă un pahar de apă şi se lasă să fiarbă totul. Când legumele sunt fierte se adaugă năutul scurs de apă. Se lasă să mai fiarbă 15 minute şi se mai adaugă apă, dacă este nevoie, sau suc de roşii.
Mâncare de legume cu năut
Pofta buna!