Mancare de legume cu pui, la cuptor
PrinteazaMancare de legume cu pui, la cuptor
Ingrediente:
- 3 cartofi noi
- 2 dovlecei
- 2 fire de ceapă verde
- 3-4 roşii
- 1 kg mazăre verde
- 1 piept de pui (sau 2 pulpe)
- 1 legătură mărar
- 2 ouă
- 1 cutie mică de smântână (de 120 g)
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi dovleceii de coajă, îi tai rondele foarte subţiri pe care le căleşti câteva minute în ulei, le scoţi şi le laşi deoparte.
Speli roşiile şi ceapa, dai roşiile pe râzătoare, tai mărunt ceapa şi o pui să se călească în ulei. Dezosezi apoi pieptul de pui, îl tai cubuleţe, speli şi tai fin mărarul, le adaugi peste ceapa călită şi le rumeneşti împreună.
Aşezi apoi într-o tavă de aragaz rondelele de dovlecei şi cartofi, roşiile date pe râzătoare, toată mazărea şi la urmă pieptul de pui cu ceapă. Baţi apoi ouăle cu smântână, pui sare şi piper după gust şi le torni în tavă, peste legume şi carne. Dai mâncarea la cuptor pentru 50-60 de minute.
Mancare de legume cu pui, la cuptor
Poftă bună!
Arata delicios.