Mancare de legume cu pui si patrunjel
Printeaza
- două piepturi de pui
- o vînătă
- doi ardei graşi
- un dovlecel
- un ardei capia
- două cepe
- 4 roşii
- 4 căţei de usturoi
- ulei die floarea-soarelui
- sare
- piper
- pătrunjel
- sfeclă roşie
Mod de preparare:
Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se condimentează, se prăjesc în ulei încins şi se păstrează la cald. Vînăta se spală şi se taie în bucăţi mai mici, dovlecelul se spală, se taie felii sau cuburi.
Ardeii graşi şi ardeiul capia se curăţă de seminţe, se spală, se taie fişii şi se pun într-un castron împreună cu cepele tăiate peştişori. Se încinge ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi ardeiul la călit, împrreună cu usturoiul tăiat felii subţţiri.
Se lasă pe foc pînă se înmoaie, sse adaugă vînăta şi cubuleţele de ddovlecel. Se călesc pînă capătă o culiloare aurie, se adaugă roşiile curăâţate de pieliţă şi tăiate felii, saresa şi piperul.
Se lasă să fiarbă pînă scade .«sosul, se adaugă piepturile de pui îşi se mai fierb cinci minute. Se servesc fierbinţi, pressărate cu verdeaţă tocată şi cu ssalată de sfeclă roşie.
Poftă bună!