Mancare de legume cu scoici
PrinteazaMancare de legume cu scoici din: scoici, broccoli, fasole, porumb, vin, unt, suc de ananas, morcovi, ceapa, ardei, sare, piper, ulei de masline, menta, lamaie.
- 300 g scoici
- 800 g broccoli
- 500 g fasole mange-tout
- 150 g boabe de porumb
- 300 ml vin alb
- 50 g unt
- 200 ml suc de ananas
- doi morcovi
- o ceapă
- un ardei gras
- sare
- piper
- ulei de măsline
- mentă
- lămâie
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă dle foi, se spală şi se căleşte timp de câteva minute în ulei încins. Broccoli, fasolea şii morcovii se fierb în apă fierbinte în care s-a adăugat o linguriţă de sare, apoi se scot şi se lasă îintr-o strecurătoare să se răcească.
Morcovii se taie în felii subţiri, iar broccoli se rupe în bucheţele mai mici. Fasolea se lasă întreagă sau se taie în jumătăţi. Boabele de porumb se scurg de apă şi se pun într-un vas mai mare. Se adaugă legumele tăiate, ceapa, sarea şi piperul după gust.
Vinul, untul şi sucul de ananas se pun la fiert, se adaugă scoicile şi se lasă să fiarbă zece minute. Se îndepărtează scoicile care nu s-au desfăcut, se scurg de suc cele rămase şi se pun peste legumele din vas. Se amestecă, se presară mentă tocată, apoi se servesc.
Poftă bună!