Mancare de legume cu scoici

Printeaza

Mancare de legume cu scoici din: scoici, broccoli, fasole, porumb, vin, unt, suc de ananas, morcovi, ceapa, ardei, sare, piper, ulei de masline, menta, lamaie.

Ingrediente:Mâncare de legume cu scoici

  • 300 g scoici
  • 800 g broccoli
  • 500 g fasole mange-tout
  • 150 g boabe de porumb
  • 300 ml vin alb
  • 50 g unt
  • 200 ml suc de ananas
  • doi morcovi
  • o ceapă
  • un ardei gras
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • mentă
  • lămâie

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă dle foi, se spală şi se căleşte timp de câteva minute în ulei încins. Broccoli, fasolea şii morcovii se fierb în apă fierbinte în care s-a adăugat o linguriţă de sare, apoi se scot şi se lasă îintr-o stre­curătoare să se răcească.

Morcovii se taie în felii subţiri, iar broccoli se rupe în bucheţele mai mici. Fasolea se lasă întreagă sau se taie în jumătăţi. Boabele de porumb se scurg de apă şi se pun într-un vas mai mare. Se adaugă legumele tăiate, ceapa, sarea şi piperul după gust.

Vinul, untul şi sucul de ananas se pun la fiert, se adaugă scoicile şi se lasă să fiarbă zece minute. Se îndepărtează scoicile care nu s-au desfăcut, se scurg de suc cele rămase şi se pun peste legu­mele din vas. Se amestecă, se pre­sară mentă tocată, apoi se servesc.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.