Mancare de legume si carne de vitel
PrinteazaMancare de legume si carne de vitel
- 500 g carne de viţel
- 3 cepe
- 4 morcovi
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 ţelină
- 300 g fasole verde
- 4 cartofi
- 1 conopidă mică
- 100 g unt
- 1 lingură făină
- 1 cană lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 1 oră. In acest timp pregăteşti legumele şi sosul alb: speli cartofii şi îi pui la fiert cu tot cu coajă.
Cureţi apoi ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina, le tai mărunt şi le căleşti în unt. Speli bine fasolea verde şi conopida, tai fasolea în bucăţi, desfaci conopida în bucheţele şi le adaugi peste legumele călite împreună cu o ceaşcă din zeama în care fierbe carnea de vită.
Cureţi cartofii fierţi, îi tai cubuleţe, îi adaugi în mâncare împreună cu carnea aproape fiartă şi dai cratiţa deoparte. Rumeneşti apoi făina într-o lingură de unt topit, stingi cu lapte, pui sare după gust şi laşi sosul pe foc până se îngroaşă.
Apoi îl torni peste legume şi carne, potriveşti gustul de sare şi piper, amesteci şi dai totul la cuptor pentru 20 de minute.
Mâncare de legume şi carne de viţel
Poftă bună!
As face o mancare de legume si carne de vitel. Sper sa iasa frageda carnea de vitel.