Mancare de linte cu afumatura
PrinteazaMancare de linte cu afumatura din: ceafa sau costita afumata, linte, dafin, faina, smantana, usturoi, otet.
Ingrediente:
- 400-500 g ceafă sau costiţă afumată
- 300 g linte
- 2 foi de dafin
- 1 lingură făină
- 3-4 linguri smântână
- 3-4 căţei usturoi
- oţet
Mod de preparare:
Lintea aleasă şi spălată o pui cu o seară înainte la înmuiat. A doua zi o pui la fiert în aceeaşi apă. Carnea, spălată şi desărată, o fierbi separat.
Când a fiert, o parte din zeama în care a fiert carnea o torni peste linte şi o laşi să mai dea în câteva clocote. Apoi adaugi făina desfăcută cu puţină apă, usturoiul zdrobit, foile de dafin, sare şi oţet după gust.
Mai laşi să fiarbă 10-15 minute şi este gata. O serveşti cu smântână şi cu bucăţele de carne fiartă alături. Este foarte bună cu murături.
Pofta buna!