Mancare de linte cu fasole
PrinteazaMancare de linte cu fasole din: fasole boabe, hrisca, linte, usturoi, morcov, ceapa, ulei, sare, piper, bicarbonat de sodiu, rozmarin si apa.
- 100 g fasole boabe
- 80 g hrisca
- 50 g linte
- 3 catei de usturoi
- 1 morcov
- 2 cepe potrivite
- ulei
- sare
- piper
- bicarbonat de sodiu
- rozmarin
- 1 1/2 l apa
Mod de preparare:
Speli pe rand, in trei ape, fasolea boabe, hrisca si lintea si le pui in vase separate, in 250 ml apa (o cana), la foc potrivit. Adaugi un varf de cutit de bicarbonat de sodiu in fiecare oala si lasi sa fiarba 40 de minute. Cureti de coaja ceapa si morcovul, le speli si le tai. Calesti ingredientele intr-o cratita in care ai incins uleiul, torni apoi un litru si jumatate de apa, presari sare si lasi sa fiarba la foc potrivit.
Dupa ce au fiert bine fasolea boabe, hrisca si lintea, le scurgi intr-o sita. Cu o lingura de lemn amesteci bine ingredientele, si o jumatate din cantitate o adaugi in cratita peste ceapa si morcovi, iar jumatate ramasa o pasezi bine in blender.
Torni piureul obtinut peste legumele din cratita si amesteci continutul pana se omogenizeaza. Mai lasi la fiert 30 de minute si la final, adaugi usturoiul pisat, piperul si rozmarinul. Serveste mancare cu muraturi si paine prajita.
Mancare de linte cu fasole
Pofta buna!