Mancare de linte cu mazăre
PrinteazaO reteta delicioasa de mancare de: linte, morcovi baby, mazare, ciuperci, praz, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru, miez de nuca, alune.
- 200 g morcovi baby
- 250 g linte
- 200 g mazăre
- 300 g ciuperci
- un fir de praz
- doi căţei de usturoi
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- cimbru
- miez de nucă
- alune
Mod de preparare:
Lintea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe în apă cu puţină sare, se scurge şi se păstrează la rece într-un castron. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se taie rondele subţiri. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie felii.
Morcovii baby şi mazărea se fierb separat şi se pun lângă linte. Se încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o cratiţă, se căleşte prazul, apoi se adaugă ciupercile, sare şi piper. Se presară puţin cimbru, se călesc până scade sucul lăsat de ciuperci şi devin aurii.
Se scot cu o spumieră, se pun într-un castron şi se păstrează la cald. In restul de ulei se pun mazărea şi lintea, morcovii, cimbrul, sarea şi piperul. Se presară usturoiul feliat, se călesc zece minute la foc mic şi se servesc alături de ciupercile şi prazul călit.
Mancare de linte cu mazăre
Pofta buna!