Mancare de linte cu patrunjel
PrinteazaMancare de linte cu patrunjel din: linte, piept de pui, rosii, bulion, ceapa, morcov, ardei, patrunjel, sare, piper, ulei.
- 1 pachet linte
- 1 piept de pui
- 500 g roşii cuburi
- 2 linguri bulion
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Speli lintea în mai multe ape şi o laşi la înmuiat. O pui la fiert şi, când este gata, o strecori şi o dai deoparte.
Prăjeşti pieptul de pui tăiat cubuleţe, apoi, în acelaşi ulei, căleşti morcovul ras, ceapa şi ardeiul gras tăiat fin.
Când sunt gata, adaugi bulionul şi roşiile cuburi, laşi să dea în câteva clocote. Sărezi şi piperezi, adaugi bucăţelele de pui şi torni o cană de apă fierbinte.
Când s-a îngroşat sosul, pui lintea şi încă o cană de apă clocotită. Aştepţi să scadă sosul, opreşti focul şi serveşti cu pătrunjel tăiat mărunt.
Mancare de linte cu patrunjel
Pofta buna!