Mancare de linte cu suc de rosii

Printeaza

Mancare de linte cu suc de rosii din: linte, ulei, ceapa, suc de rosii, morcov, sare.

Ingrediente:Mancare de linte cu suc de rosii

  • 1 pahar linte
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri suc de roşii
  • 1 morcov
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se alege lintea, se spală bine şi se pune la înmuiat câ­teva ore. Apoi se scurge şi se pune într-o altă apă fierbinte la fiert aproximativ 30 de minute, împreună cu morcovul şi cea­pa, până se fărâmă.

Separat, se înăbuşă bine o ceapă; se dizolvă o lingură de faină în 2-3 linguri ulei şi puţină apă, apoi se toarnă peste ceapă. Se amestecă bine, iar pe mă­sură ce se îngroaşă, se pune suc de roşii.

Dacă este prea gros sosul, se mai poate pune puţină apă. Acest sos se toarnă peste linte. Se amestecă bine şi se lasă să mai dea câteva clocote.

Se adaugă verdeaţa.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.