Mancare de linte cu suc de rosii
PrinteazaMancare de linte cu suc de rosii din: linte, ulei, ceapa, suc de rosii, morcov, sare.
- 1 pahar linte
- 2-3 linguri ulei
- 2 cepe
- 3-4 linguri suc de roşii
- 1 morcov
- sare
Mod de preparare:
Se alege lintea, se spală bine şi se pune la înmuiat câteva ore. Apoi se scurge şi se pune într-o altă apă fierbinte la fiert aproximativ 30 de minute, împreună cu morcovul şi ceapa, până se fărâmă.
Separat, se înăbuşă bine o ceapă; se dizolvă o lingură de faină în 2-3 linguri ulei şi puţină apă, apoi se toarnă peste ceapă. Se amestecă bine, iar pe măsură ce se îngroaşă, se pune suc de roşii.
Dacă este prea gros sosul, se mai poate pune puţină apă. Acest sos se toarnă peste linte. Se amestecă bine şi se lasă să mai dea câteva clocote.
Se adaugă verdeaţa.
Pofta buna!