Mancare de linte cu telina

Printeaza

Mancare de linte cu telina din: linte, ceapa, sare, bulion, untdelemn, piper, dafin, morcov, patrunjel, telina.

Ingrediente:Mancare de linte cu telina

  • 500 g linte
  • 6 cepe
  • sare
  • 3 linguri bulion
  • 6 linguri untdelemn
  • piper
  • foaie de dafin
  • un morcov
  • un pă­trunjel
  • o ţelină mică
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se pune lintea la fiert cu apă rece, apoi se schimbă apa după primul clocot, şi se înlocuieşte, categoric, cu alta clocotindă.

Când lintea este pe jumătate fiartă, se adaugă zarza­vatul care a fost bine spălat, curăţat frumos şi apoi şi cele doua cepe. Când pojghiţa de pe linte este plesnită se ada­ugă şi sarea.

Separat, se prăjeşte, în untdelemnul încins, ceapa rămasa, tăiată mărunt, se adaugă bulionul, se stinge cu zea­ma de linte, se mai dă un clocot şi se toarnă peste linte Se adaugă piper, foaie de dafin şi oţet.

Se serveşte la masă cu pătrunjel verde tocat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.