Mancare de linte cu telina
PrinteazaMancare de linte cu telina din: linte, ceapa, sare, bulion, untdelemn, piper, dafin, morcov, patrunjel, telina.
- 500 g linte
- 6 cepe
- sare
- 3 linguri bulion
- 6 linguri untdelemn
- piper
- foaie de dafin
- un morcov
- un pătrunjel
- o ţelină mică
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se pune lintea la fiert cu apă rece, apoi se schimbă apa după primul clocot, şi se înlocuieşte, categoric, cu alta clocotindă.
Când lintea este pe jumătate fiartă, se adaugă zarzavatul care a fost bine spălat, curăţat frumos şi apoi şi cele doua cepe. Când pojghiţa de pe linte este plesnită se adaugă şi sarea.
Separat, se prăjeşte, în untdelemnul încins, ceapa rămasa, tăiată mărunt, se adaugă bulionul, se stinge cu zeama de linte, se mai dă un clocot şi se toarnă peste linte Se adaugă piper, foaie de dafin şi oţet.
Se serveşte la masă cu pătrunjel verde tocat.
Pofta buna!