Mancare de mazare cu carnati
PrinteazaMancare de mazare cu carnati
- 1 kg mazăre verde
- 800-400 g cârnaţi afumaţi picanţi
- 1 măr mai mare
- 2 ardei graşi roşii
- 1 ceapă
- 1 căpăţână de usturoi
- 600 ml lapte
- 2 linguri smântână
- 3 linguri făină
- 1 lingură rasă de zahăr
- oregano
- tarhon
- condimente
- ulei
- sare după gust
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, usturoiul, ardeii graşi şi mărul, apoi le tai mărunt. Carnaţii îi tai feliuţe subţiri pe care le mai tai o dată pe jumătate. Le pui apoi pe toate într-o cratiţă cu puţin ulei încins şi le prăjeşti până se rumeneşte ceapa.
Adaugi mazărea curăţată şi spălată, zahărul, 300 ml lapte şi apă cât să o acopere şi o laşi să fiarbă. Amesteci făina cu restul de lapte până se formează o pastă omogenă, iar dacă este nevoie mai adaugi puţină apă.
Când mazărea este fiartă, pui condimentele şi sarea după gust, apoi smântână, pasta de făină cu lapte şi mai fierbi mâncarea amestecând continuu încă 5 minute.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- mazare cu carnati