Mancare de mazare cu carne de porc, pastarnac si morcov

Printeaza

Mancare de mazare cu carne de porc, pastarnac si morcov din: carne de porc, ceapă, morcov, păstârnac, mazăre conge­lată, sos de roşii, tulpină de ţelină, făină, sare, piper, ulei, ver­deaţă (mărar, pătrunjel).

Ingrediente:Mancare_de_mazare_cu_carne_de_porc_pastarnac_si_morcov

  • 2 kg carne de porc
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 500 g mazăre conge­lată
  • 1/2 cană sos de roşii
  • 1 tulpină de ţelină
  • 2 linguri făină
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • ver­deaţă (mărar, pătrunjel)

Mod de preparare:

Se rumeneşte carnea tăiată bucăţele în ulei. Se scoate şi se dă deoparte. Ceapa tocată mărunt se căleşte în uleiul ră­mas, peste se pun rădăcinoasele tocate mă­runt, apoi ţelina.

Când sunt pătrunse bine, un pic rumenite, se adaugă mazărea (nedezgheţată), o cană de apă şi se lasă să fiarbă. Se adaugă sare şi piper. Când mazărea a fiert, se adaugă sosul de roşii, se pune carnea îna­poi în oală şi se lasă să mai fiarbă până când carnea este bine pătrunsă.

Separat se amestecă făina cu puţină apă, apoi se adaugă sos din mâncare, câte o lingură, se mestecă, se mai adaugă o lingură, iar se mestecă, şi când este destul de subţire se toarnă în oală şi se mestecă.

După ce dă un clocot, se sărează, se piperează, apoi se opreşte focul. Dea­supra, se presară verdeaţă tocată.

Mancare de mazare cu carne de porc, pastarnac si morcov

Mancare_de_mazare_cu_carne_de_porc_pastarnac_si_morcov

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.