Mancare de mazare cu carne de porc, pastarnac si morcov
PrinteazaMancare de mazare cu carne de porc, pastarnac si morcov din: carne de porc, ceapă, morcov, păstârnac, mazăre congelată, sos de roşii, tulpină de ţelină, făină, sare, piper, ulei, verdeaţă (mărar, pătrunjel).
- 2 kg carne de porc
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 500 g mazăre congelată
- 1/2 cană sos de roşii
- 1 tulpină de ţelină
- 2 linguri făină
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
- verdeaţă (mărar, pătrunjel)
Mod de preparare:
Se rumeneşte carnea tăiată bucăţele în ulei. Se scoate şi se dă deoparte. Ceapa tocată mărunt se căleşte în uleiul rămas, peste se pun rădăcinoasele tocate mărunt, apoi ţelina.
Când sunt pătrunse bine, un pic rumenite, se adaugă mazărea (nedezgheţată), o cană de apă şi se lasă să fiarbă. Se adaugă sare şi piper. Când mazărea a fiert, se adaugă sosul de roşii, se pune carnea înapoi în oală şi se lasă să mai fiarbă până când carnea este bine pătrunsă.
Separat se amestecă făina cu puţină apă, apoi se adaugă sos din mâncare, câte o lingură, se mestecă, se mai adaugă o lingură, iar se mestecă, şi când este destul de subţire se toarnă în oală şi se mestecă.
După ce dă un clocot, se sărează, se piperează, apoi se opreşte focul. Deasupra, se presară verdeaţă tocată.
Mancare de mazare cu carne de porc, pastarnac si morcov
Pofta buna!