Mancare de mazare cu carne de vita
PrinteazaMancare de mazare cu carne de vita din: muschi de vita, mazare, ceapa, ulei, sos de soia, faina, ardei, patrunjel, marar, sare, piper.
- 400 g muşchi de vită feliat subţire
- 200 g mazăre
- 1 ceapă
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 3 linguri cu sos de soia
- 25 g făină
- 2 căţei de usturoi, curăţaţi
- 1 ardei iute roşu sau verde
- frunze de pătrunjel şi mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală carnea şi las-o la marinat în usturoi, sare, piper şi sos de soia. Pune ulei într-o cratiţă şi prăjeşte puţin carnea, să prindă culoare.
Adaugă ceapa tăiată mărunt şi lasă să se înăbuşe. Dă focul mic şi din când în când toarnă puţină apă peste carnea rumenită sub capac.
Dacă mazărea este din conservă, pune-o mai târziu pe foc. Dacă e proaspătă, adaug-o acum în cratiţă şi pune peste carne apă cât s-o acopere.
După 30 de minute, când mâncărica a fiert, amestecă făina cu puţină apă rece şi adaug-o în mâncare, amestecând încet.
Lasă să dea într-un clocot, iar la final, potriveşte gustul de sare şi piper şi adaugă pătrunjel şi mărar. Decorează farfuria cu fâşii de ardei iute.
Pofta buna!