Mancare de mazare cu chiftele

Printeaza

Mancare de mazare cu chiftele din: mazăre congelată, carne tocată (amestec vită şi porc), usturoi, ceapă, pâine, cartof, oua, faina, patrunjel, suc de rosii, sare, piper, ulei.

Mancare de mazare cu chiftele

Ingrediente:

  • 1 pungă mazăre congelată de 400 g
  • 1/2 kg carne tocată (amestec vită şi porc)
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 3-4 felii pâine
  • 1 cartof
  • 2 ouă
  • 3-4 linguri făină
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 cutie de 350 g suc de roşii
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Amesteci carnea tocată cu 2 căţei de usturoi pisaţi, miezul de pâine, cartoful crud dat pe râzătoare, ouăle, făina şi pătrunjelul tocat mărunt.

Condimen­tezi carnea şi formezi chiftele pe care le prăjeşti în ulei încins. Separat, într- o tigaie, căleşti ceapa tăiată mărunt şi usturoiul, apoi adaugi mazărea şi puţină apă.

După ce mazărea este fiartă, torni sucul de roşii, condimen­tezi cu sare şi piper şi la final, după ce sosul este legat, pui chiftelele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.