Mancare de mazare cu chiftele
PrinteazaMancare de mazare cu chiftele din: mazăre congelată, carne tocată (amestec vită şi porc), usturoi, ceapă, pâine, cartof, oua, faina, patrunjel, suc de rosii, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 1 pungă mazăre congelată de 400 g
- 1/2 kg carne tocată (amestec vită şi porc)
- 3 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 3-4 felii pâine
- 1 cartof
- 2 ouă
- 3-4 linguri făină
- 1 legătură pătrunjel
- 1 cutie de 350 g suc de roşii
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Amesteci carnea tocată cu 2 căţei de usturoi pisaţi, miezul de pâine, cartoful crud dat pe râzătoare, ouăle, făina şi pătrunjelul tocat mărunt.
Condimentezi carnea şi formezi chiftele pe care le prăjeşti în ulei încins. Separat, într- o tigaie, căleşti ceapa tăiată mărunt şi usturoiul, apoi adaugi mazărea şi puţină apă.
După ce mazărea este fiartă, torni sucul de roşii, condimentezi cu sare şi piper şi la final, după ce sosul este legat, pui chiftelele.
Pofta buna!