Mancare de mazare cu masline
PrinteazaMancare de mazare cu masline din: mazare, masline, ceapa, margarina, faina, zahar, marar, patrunjel, sare, piper.
- 400 g mazare
- 200 g masline
- 2 cepe
- 100 g margarina
- 1 lingura de faina
- 2 linguri de zahar
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Măslinele se ţin cel puţin 1 oră la desarat in apa rece. Mazărea se fierbe şi se scurge. Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se înăbuşă într-o tigaie cu 2 linguri de margarina încinsă şi puţină apă. Restul de margarina se pune în altă cratiţă, se topeşte, se adauga zahărul, se lasă până se caramelizeaza, apoi se toarnă făina, se căleşte puţin şi se stinge cu două căni de zeamă din cea în care a fiert mazărea.
Se adaugă peste ceapă sosul făcut din zahăr şi făină. Intre timp, maslinele se scot din apa rece şi se oparesc intr-o oală cu apă clocotită, apoi se adauga in oala cu mâncare şi se lasă la fiert până mai scade.
Se potriveşte de sare şi piper, se ia de pe foc si se adaugă verdeaţa tocată.
Pofta buna!