Mancare de mei cu fasole
PrinteazaMancare de mei cu fasole
- 250 g mei
- 250 g fasole albă
- 2 cepe
- 3-4 roşii
- 1 lingură ulei
- 1 lingură vegeta
- 100 g brânză telemea tare şi nesărată
- 2 linguri fulgi de ovăz
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe cu apă şi sare. Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă, vegeta şi ulei, apoi se adaugă şi meiul şi se mai fierb împreună 10 minute. Roşiile se opăresc, li se îndepărtează pieliţa şi se taie cuburi.
Pătrunjelul se taie fin şi se încorporează cu restul ingredientelor, respectiv fasolea fiartă şi scursă. Se unge un vas de Jena şi se toarnă compoziţia în el, apoi se garniseşte cu brânză dată prin răzătoarea mare, pătrunjel şi un praf de pesmet. Se dă la cuptor, în prealabil încins, şi se coace 30 de minute.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- mancare de mei