Mancare de morcov cu pogacele de oua
PrinteazaMancare de morcov cu pogacele de oua din: morcov, unt, faina, lapte, usturoi, sare, zahar, ou, ceapa, chifla, chimion, ulei, sare, piper, pesmet.
- 3 morcovi
- 1 cub de unt
- 1 lingură făină
- 1 cană cu lapte
- 2 căţei de usturoi
- sare
- puţin zahăr
Pentru pogăcele:
- 5 ouă
- 1 ceapă
- 1 chiflă
- puţin lapte
- 1 lingură chimion măcinat
- ulei
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, îi speli şi îi dai pe râzătoare. Pui untul în tigaie, adaugi morcovii, sare, zahăr, piper
şi îi căleşti cu puţină apă. Adaugi usturoiul tocat şi amestecul de lapte cu făină şi laşi să mai fiarbă mâncărica.
Pregăteşti pogăcelele aşa: Tai chifla în cuburi şi le stropeşti cu laptele. Ceapa curăţată o tai cuburi şi o căleşti. Baţi bine cele 4 ouă şi le prăjeşti. Amesteci ouăle prăjite cu ceapa, chifla şi cu 1 ou.
Din acest amestec formezi pogăcele, pe care le treci prin pesmet şi le prăjeşti în ulei fierbinte. Le serveşti alături de mâncărica de morcovi.
Pofta buna!