Mancare de morcovi cu smantana
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de mancare de morcovi cu smnatana, unt, faina, zahar, ulei, patrunjel verde.
- 500 g morcovi
- 1 lingură cu unt
- 1 linguriţă cu făină
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri ulei
- 100 g smântână
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală morcovii, se taie bucăţi de 4 cm, apoi fiecare bucată se taie pe lungime în felii de 1 cm grosime. Feliile suprapuse se taie în beţişoare de 1 cm lăţime. Intr-o cratiţa se pun untul şi morcovii, se înăbuşă 2 minute, apoi se adaugă puţină apă şi se fierb pe foc mic, acoperit, până se înmoaie. Separat, în altă cratiţă, se pun zahărul cu făina şi se caramelizează frumos.
Se ia de pe foc, se adaugă uleiul, se subţiază cu 250 ml apă fierbinte şi se lasă să fiarbă până se topeşte zahărul. Sosul consistent şi fin rezultat se toarnă peste morcovi. La nevoie, se adaugă apă până arată ca o smântână mai subţire.
Se potriveşte de sare, se aromatizează cu pătrunjel verde tocat fin, se lasă să dea un clocot, apoi se ia de pe foc. în smântână se pune o lingură de apă, apoi se adaugă la mâncare. Preparatul (este bun şi fără smântână) se serveşte cu carne de pasăre sau de vită.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mancare de morcovi cu smantana