Mancare de năut cu limete
PrinteazaMancare de năut cu limete
Ingrediente:
- o ceapă
- usturoi
- un centimetru rădăcină de ghimbir
- un vârf de cuţit cu pudră de scorţişoară
- 500 g roşii
- două conserve cu năut
- un ardei gras roşu
- sare, piper
- ulei
- o limetă
- 500 ml apă
- busuioc
- mentă
- dovlecei
- praz
Preparare:
Ceapa şi 4 căţei de usturoi se curăţă de foi şi se toacă mă¬runt. Ghimbirul se curăţă de coajă, se taie în feliuţe subţiri şi se pune pe o farfurie.
Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc timp de cinci minute la foc mediu.
Se adaugă feliuţele de ghimbir, pudra de scorţişoară şi se călesc trei minute. Se toarnă apa şi se adaugă ardeiul curăţat de seminţe şi tocat în cubuleţe.
Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă, tăiate în cuburi şi se condimentează. Se fierb zece mi-nute şi se pun şi boabele de năut scurse de apă.
Se fierbe totul încă zece minu¬te, se adaugă sucul de la o jumătate de limetă şi se amestecă. Se opreşte focul, se acoperă cu un capac şi se lasă zece minute.
Se serveşte fierbinte sau rece, presărat cu mentă sau busuioc tocat.
Mâncare de năut cu limete
Pofta buna!
In afara de humus, nu am mai gatit cu naut. O sa incerc reteta asta de mancare de naut cu limeta.