Mancare de orez cu legume
PrinteazaO retete de mancare de orez cu ciuperci, rosii cherry, ardei capia, ardei gras, telina, lamaie, ceapa, usturoi, vin alb demisec, cimbru, ulei de masline, sare, piper si telina
- 250 g orez
- 300 g ciuperci
- 250 g roşii cherry roşii şi galbene
- un ardei capia
- un ardei gras
- două tije de ţelină
- o jumătate de lămâie
- o ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 250 ml vin alb demisec
- cimbru
- ulei de măsline
- sare
- piper
- ţelină
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun într-un castronel. Ardeiul capia şi ardeiul gras se curăţă de seminţe, se spală şi se taie felii subţiri. Tijele de ţelină se spală, se taie bucăţi şi se pun pe o farfurie împreună cu roşiile spălate.
Ciupercile se spală, se taie felii şi se pun într-un castron. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa, usturoiul şi ardeii.
Se călesc cinci minute la foc potrivit, se adaugă ciupercile, se stropesc cu sucul de lămâie şi se prăjesc până scade lichidul lăsat de ciuperci. Se adaugă ţelina, roşiile, sare, piper şi cimbru tocat.
Se prăjesc zece minute, se adaugă vinul şi se prăjesc încă zece minute. Orezul se fierbe, se amestecă bine cu sare, piper şi se serveşte alături de legumele calde. Dacă nu avem tije de ţelină, se poate pune ţelină normală, tăiată julien.
Poftă bună!