Mancare de pastai cu boia si marar
PrinteazaMancare de pastai cu boia si marar din: pastai de fasole galben, piept de pui, ceapa, ardei gras, usturoi, lapte, iaurt, faina, marar, ulei, boia dulce, paine, piper, sare.
- 1 kg pastai de fasole galbena
- 1 piept de pui
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 capatana de usturoi
- 1 cana lapte
- 1 cana iaurt sau smantana
- 1 lingura faina
- 1 legatura marar
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingurita boia dulce
- 4 felii de paine veche de-o zi
- piper macinat
- sare
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui şi îl tai în felii subţiri, pe care le condimentezi cu sare, piper şi boia dulce. Le stropeşti cu puţin ulei şi le laşi să se marineze în frigider, timp de 15-20 de minute. înăbuşi carnea sub capac, în uleiul încins, stropind periodic cu puţină apă fiartă.
Cureţi ceapa, usturoiul şi ardeiul. Tai mărunt ceapa şi usturoiul, iar ardeiul în fâşii subţiri. Peste bucăţile de carne, pui ceapa, usturoiul, apoi ardeii şi câte un strop de apă fierbinte. Când ceapa devine transparentă, pui păstăile rupte în bastonaşe de 2-3 cm şi le înăbuşi împreună, la foc moderat, sub capac, turnând apă clocotită, cât să acopere fasolea.
Când păstăile sunt aproape fierte, torni prin- tr-o strecurătoare făina diluată în puţină apă rece şi amesteci uşor. Adaugi laptele fierbinte, iaurtul şi mai fierbi câteva minute. La sfârşit, potriveşti de piper şi sare, presari mărarul tocat, stingi focul şi acoperi vasul, păstrând mâncarea caldă până în momentul servirii. Aduci la masă porţiile împreună cu crutoane.
Mancare de pastai cu boia si marar
Pofta buna!