Mancare de praz cu masline si verdeata
PrinteazaMancare de praz cu masline
- 1,5 kg praz
- 2-3 cepe potrivite
- 250 g măsline dietetice
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 lingură vegeta
- 3-4 linguri ulei
- sare după gust
- mărar
- pătrunjel
Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit cu apă, ulei şi vegeta. Prazul curăţat şi spălat se taie în bucăţele de 1 -2 cm şi se adaugă peste ceapa înăbuşită bine. Se adaugă puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, ia foc mic.
Când este aproape gata, se pune pasta de tomate, măslinele opărite şi scurse de apă, după care vasul se dă la cuptor aproximativ 20-30 de minute. Mâncare se poate servi caldă sau rece şi presărată cu verdeaţă tocată fin.
Poftă bună!
O reteta ca la olteni. E tare buna mancarea de praz cu masline