Mancare de praz cu masline si verdeata

Printeaza

Mancare de praz cu masline

Ingrediente:Mancare de praz cu masline si verdeata

  • 1,5 kg praz
  • 2-3 cepe potrivite
  • 250 g măsline dietetice
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 lingură vegeta
  • 3-4 linguri ulei
  • sare după gust
  • mărar
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit cu apă, ulei şi vegeta. Prazul curăţat şi spălat se taie în bucăţele de 1 -2 cm şi se adaugă peste ceapa înăbuşită bine. Se adaugă puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, ia foc mic.

Când este aproape gata, se pune pasta de tomate, măslinele opărite şi scurse de apă, după care vasul se dă la cuptor aproximativ 20-30 de minute. Mâncare se poate servi caldă sau rece şi presărată cu verdeaţă tocată fin.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. O reteta ca la olteni. E tare buna mancarea de praz cu masline

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.