Mancare de praz cu ochiuri
PrinteazaMancare de praz cu ochiuri din: praz, ceapa, ulei, pasta de tomate, oua, sare, piper, patrunjel, foi de dafin, cimbru.
- 1,5 kg praz
- 4 cepe
- 100 ml ulei
- 1 linguriţâ cu pastă de tomate
- 4 ouă
- sare
- piper
- pătrunjel
- foi de dafin
- 1 crenguţă de cimbru
Mod de preparare:
Curăţă si spală legumele, toacă ceapa şi taie prazul în bucăţi de circa 3 cm lungime. Inăbuşă ceapa şi prazul la foc mic până capătă o culoare aurie. Toarnă apă cât să acopere legumele şi lasă totul să fiarbă la foc mic timp de zece minute, amestecând să nu se prindă.
După ce scade sosul, adaugă pasta de tomate diluată cu zeama în care a fiert prazul, sare, piper şi foi de dafin şi sparge ouăle în mâncare. Pune crenguţa de cimbru şi inăbuşă 5-6 minute. Aşază mâncarea în farfurie cu oul deasupra. Presară pătrunjel.
Mancare de praz cu ochiuri
Pofta buna!