Mancare de praz cu ochiuri

Printeaza

Mancare de praz cu ochiuri  din: praz, ceapa, ulei, pasta de tomate, oua, sare, piper, patrunjel, foi de dafin, cimbru.

Ingrediente:Mancare_de_praz_cu_ochiuri

  • 1,5 kg praz
  • 4 cepe
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriţâ cu pastă de tomate
  • 4 ouă
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • foi de dafin
  • 1 crenguţă de cimbru

 

Mod de preparare:

Curăţă si spală legumele, toacă ceapa şi taie prazul în bucăţi de circa 3 cm lungime. Inăbuşă ceapa şi prazul la foc mic până capătă o culoare aurie. Toarnă apă cât să acopere legumele şi lasă totul să fiarbă la foc mic timp de zece minute, amestecând să nu se prindă.

După ce scade sosul, adaugă pasta de tomate diluată cu zeama în care a fiert prazul, sare, piper şi foi de dafin şi sparge ouăle în mâncare. Pune crenguţa de cimbru şi inăbuşă 5-6 minute. Aşază mâncarea în farfurie cu oul deasupra. Presară pătrunjel.

Mancare de praz cu ochiuri

Mancare_de_praz_cu_ochiuri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.