Mancare de praz si sfecla
PrinteazaMancare de praz si sfecla din: sunculita, oua, praz, sfecla rosie, seminte de chimen, ulei, sare, piper.
- 250 g sunculita
- 6 oua
- 4 fire de praz
- 500 g sfecla rosie
- 1 lingurita seminte de chimen
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi sfecla, tăiaţi-o în cubuleţe şi puneţi-le la fiert în puţină apă cu sare. Puneţi apă doar cât să acopere cubuletele de sfeclă.
Fierbeţi-le 20 de minute şi strecurati-le. Prăjiţi şunculiţă tăiată în cubuleţe şi când este uniform rumenită, adăugaţi prazul tăiat în rondele.
Când prazul s-a înmuiat, turnaţi deasupra ouăle bătute, amestecate cu sare şi piper.
Repartizaţi preparatul pe farfurii calde şi presăraţi cu chimenul măcinat.
Mancare de praz si sfecla
Pofta buna!
Asta este o reteta de post, nu-i asa?