Mancare de prune cu carne
PrinteazaMancare de prune cu carne din: carne de vita, unt, prune uscate, zahar, lamaie, faina, sare, ceapa.
- 1 kg carne de vită (rasol sau cap de piept)
- 2 linguri cu unt
- 1/2 kg prune uscate (fără sâmburi)
- 3 linguri cu zahăr
- 1/2 lămâie
- 1 linguriţă cu făină
- sare
- 1 ceapă tocată
Mod de preparare:
Curăţaţi prunele uscate de sâmburi, spălaţi în 2-3 ape reci, lăsaţi-le într-un castron mare acoperite cu apă călduţă (6-8 ore), apoi spălaţi-le cu apă rece şi lăsaţi-le pe farfurie.
Curăţaţi carnea de oasele mici şi spălaţi în 2-3 ape, tăiaţi bucăţi potrivit de mari şi rumeniţi-le pe rând în unt. Scoateţi pe farfurie, iar în grăsimea rămasă căliţi ceapa până se înmoaie uşor. Adăugaţi 1 cană cu apă, fierbeţi cu vasul acoperit până când scade lichidul.
Folosiţi o cratiţă mare în care să ardeţi zahărul: puneţi zahărul în cratiţă, lăsaţi să se topească, mişcaţi cratiţa ca să îmbrăcaţi marginile cu zahărul caramelizat.
Puneţi în cratiţa cu zahăr: carnea, prunele, 1 linguriţă cu faină dizolvată în apă caldă, 1 praf de sare, felii de lămâie, acoperiţi cu 2 căni de apă caldă, puneţi cratiţa în cuptorul cald pentru 1/2 oră.
Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!