Mancare de prune uscate cu carne
PrinteazaMancare de prune uscate cu carne din: carne de vita, unt, prune, zahar, lamaie, faina, ceapa, sare.
- 1 kg carne de vită (rasol sau cap de piept)
- 2 linguri cu unt
- 500 g prune uscate (fără sâmburi)
- 3 linguri cu zahăr
- 1/2 lămâie
- 1 linguriţă cu făină
- sare
- 1 ceapă tocată
Mod de preparare:
Curăţaţi prunele de sâmburi, spălaţi-le în 2-3 ape reci, lăsaţi-le într-un castron mare acoperite cu apă călduţă (6-8 ore), apoi spălaţi-le iar cu apă rece şi lăsaţi- le pe farfurie.
Curăţaţi carnea de oasele mici şi spălaţi-o în 2-3 ape, tăiaţi bucăţi potrivit de mari şi auriţi-le pe rând în unt.
Scoateţi pe farfurie, iar în grăsimea rămasă căliţi ceapa până se înmoaie uşor. Adăugaţi 1 cană cu apă, fierbeţi cu vasul acoperit până când scade lichidul.
Folosiţi o cratiţă mare pentru a obţine zahărul ars: puneţi zahărul în cratiţă, lăsaţi să se topească, mişcaţi cratiţa ca să îmbrăcaţi marginile cu zahăr caramelizat.
Puneţi în cratiţa cu zahăr carnea, prunele, 1 linguriţă cu faină dizolvată în apă caldă, 1 praf de sare, felii de lămâie, acoperiţi cu 2 căni de apă caldă, puneţi cratiţa în cuptorul cald pentru 30 min.
Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!