Mancare de pui cu gogosari
PrinteazaMancare de pui cu gogosari din: piept de pui, gogosari, ciuperci, ceapa, usturoi, vin.
- 4-5 gogoşari
- 200 g ciuperci
- 800 g piept de pui
- sare
- piper
- 1 ceapa
- usturoi
- vin
- dafin
Mod de preparare:
Se coc 4-5 gogoşari pe o plită fierbinte, se curăţă de coajă şi se taie felii. Se fierb în apă cu sare, 10 minute, 200 g ciuperci; apoi se scurg şi se toacă mărunt.
Intr-o tigaie încinsă cu puţin ulei se prăjesc 800 g piept de pui. Se condimentează cu sare şi piper, iar când s-a rumenit frumos, se scoate din tigaie.
In grăsimea rămasă se călesc 1 ceapă şi 4-5 căţei de usturoi tocaţi. Se adaugă ciupercile, gogoşarii şi 250 g pastă de roşii, se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10 minute.
Se transferă într-o tavă, se adaugă 150 ml vin alb, câteva boabe de piper şi o foaie de dafin. Se lasă 15 minute în cuptorul încins şi înainte de servire se presară caşcaval ras şi pătrunjel.
Pofta buna!