Mancare de pui cu paste orzo
PrinteazaMancare de pui cu paste orzo
Ingrediente:
- două piepturi de pui
- doi ardei graşi verzi
- o ceapă
- 4 roşii
- 500 g broccoli
- 500 g conopidă
- 500 g paste orzo
- rozmarin
- sare, piper
- ulei de floarea-soarelui
- 250 ml vin alb demisec
Preparare:
Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie în cuburi. Se pun într-un castron şi se introduc la rece. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Broccoli şi conopida se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un castron. Roşiile se opăresc două minute în apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi se căleşte timp de două minute. Se adaugă bucăţile de pui, ardeii tăiaţi în felii şi se prăjesc până când capătă o culoare albă.
Se adaugă legumele fierte tăiate în bucăţi mici, roşiile, sarea şi piperul, după gust.
Se toarnă vinul şi se fierbe totul timp de 15 minute sau până când carnea poate fi pătrunsă de dinţii unei furculiţe.
Pastele orzo se fierb în apă cu sare şi puţin ulei, apoi se amestecă bine cu compoziţia din cratiţă.
Mâncare de pui cu paste orzo
Pofta buna!