Mancare de pui cu rosii si tarhon
PrinteazaMancare de pui cu rosii si tarhon din: pui, ulei, ceapa, patrunjel, tarhon, faina, lamaie, rosii, sare.
- 1 pui (1-1,5 kg)
- 100 ml ulei
- 3 legături de ceapă verde
- 3 legături de pătrunjel
- 3-4 legături de tarhon
- 1 linguriţă de făină
- 1/2 lămâie
- 1 cutie de roşii cuburi
- sare
Mod de preparare:
Porţionează puiul şi rumeneşte bucăţile în puţin ulei încins. Spală ceapa verde, pătrunjelul şi tarhonul. Taie ceapa în bastonaşe (2-3 cm), mărunţeşte tarhonul şi 2 legături de pătrunjel, pune-le peste carne.
Presară făina şi amestecă cu lingura de lemn. Potriveşte de sare şi adaugă o ceaşcă de apă. Fierbe-le la foc redus, până când se frăgezeşte carnea.
După ce scade zeama, adaugă bulionul. Mai pune sare dacă este cazul şi adaugă felii de lămâie decojite şi restul de pătrunjel tocat.
Lasă să dea într-un clocot şi serveşte preparatul cât e cald.
Mancare de pui cu rosii si tarhon
Pofta buna!