Mancare de pui cu usturoi, verdeata si mamaliguta

Printeaza

 Mancare de pui cu usturoi, verdeata si mamaliguta din: carne de pui, unt, faina de grau, ceapa, pasta de rosii, usturoi, bulion, vin, faina de porumb, sare, piper si verdeata.

Ingrediente:Mancare_de_pui_cu_usturoi_verdeata_si_mamaliguta

  • 1 kg carne de pui
  • 3 linguri unt topit
  • 1 lingură făină de grîu
  • 2-3 cepe
  • 1 lingură de pastă de roşii sau 5-6 roşii
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1 pahar bulion
  • 4 linguri vin
  • ½ pahar făină de porumb
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 2-3 linguri verdeaţă tăiată

 

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi, se presară cu sare, piper şi făină şi se rumeneşte cu ceapă mărunţită. Apoi se mută în ceaun, se acoperă cu bulion fierbinte şi se înăbuşă la foc slab 20-30 minute. Cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc, se adaugă pasta de roşii prăjită, sarea, piperul, vinul şi o parte de verdeaţă.

Usturoiul pisat, foile de dafin şi piper boabe se adaugă la sfîrşit. Mancarea de pui se presară cu verdeaţă. Se serveşte cu mămăligă.

Mancare de pui cu usturoi, verdeata si mamaliguta

Mancare_de_pui_cu_usturoi_verdeata_si_mamaliguta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.