Mancare de roşii cu carne
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de mancare de rosii cu carne din: carne, ceapa, ulei, faina, suc de rosii, rosii, patrunjel, sare, usturoi si frunze de telina.
- 300-400 g carne
- 100 g ceapă
- 100 ml ulei
- 25 g făină
- 250 ml suc de roşii
- 7-8 roşii mici
- 1/2 legătură pătrunjel
- 15 g sare
- 3 căţei usturoi
- 1 frunză de ţelină
Mod de preparare:
Carnea o prăjeşti împreună cu ceapa în uleiul încins. Freci făina cu sucul de roşii, pe care îl adaugi câte puţin să nu se formeze cocoloaşe şi torni amestecul peste carne.
Completezi cu apă, atât cât să cuprindă bucăţile de carne. Laşi să dea în câteva clocote, ca să se lege sosul, apoi potriveşti gustul de sare şi adaugi frunza de ţelină şi roşiile întregi.
Dai mâncarea la cuptor pentru 15 minute, ca să fiarbă roşiile şi să se ridice uleiul. Dacă doreşti, în sos poţi pune o linguriţă de zahăr.
Serveşti mâncarea cu pătrunjel tocat mărunt şi ornezi cu feliuţe de ardei gras colorat.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mancare de rosii cu carne
- mancare de roşii
- mancare de rosii cu carne de vita
- mancare de rosi
Simpla si buna mancarea asta!