Mancare de spanac cu branza
PrinteazaMancare de spanac cu branza din: spanac, unt, branza, ceapa, sare, ghimbir, turmeric, lapte batut, iaurt, lamaie, seminte de susan.
- 800 g spanac
- un sfert pachet de unt nesarat
- o bucata de 300 g branza tare taiata in cubuti (panner sau haloumi)
- 2 cepe tocate
- sare dupa gust
- o lingura de ghimbir ras
- un sfert de lingura de turmeric
- o cana de lapte batut
- iaurt
- lamaie si seminte de susan pentru garnisit
Mod de preparare:
Spălaţi şi tocaţi spanacul. încălziţi jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie şi prăjiţi brânza pe toate părţile. Intr-un alt vas, încălziţi restul de unt şi sotati ceapa cu sare timp de 5 minute. Adăugaţi usturoiul, ghimbirul şi turmericul.
Când încep să degaje o aromă plăcută, adăugaţi spanacul şi amestecaţi până se înmoaie. Turnaţi laptele bătut. Dacă amestecul e prea uscat, mai adăugaţi lapte bătut. Potriviţi de sare. Inainte de servire, stoarceti lămâie, puneţi feliile de brânză deasupra şi presăraţi seminţe de susan.
Mancare de spanac cu branza
Pofta buna!