Mancare de spanac cu ciuperci si usturoi
PrinteazaMancare de spanac cu ciuperci si usturoi din: spanac, ciuperci, ceapa, usturoi, faina, pasta de tomate, patrunjel, sare, ulei.
- un kg de spanac
- 250 g ciuperci
- două cepe
- 3 căţei de usturoi
- o lingură de făină
- două linguri pastă de tomate
- o legătură pătrunjel
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Spanacul se curăţă, se spală de mai multe ori, se pune la fiert 10 minute. Se lasă apoi la scurs şi se mărunţeşte.
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei, când este aproape aurită se adaugă ciupercile tăiate felii, usturoiul pisat şi pasta de tomate. Făina se desface cu o cană de apă rece şi se toarnă peste ciuperci şi ceapă, se lasă să se înăbuşe totul 5-6 minute.
Intr-un vas uns cu ulei se aşază un strat destul de gros din spanacul fiert şi apoi un strat de ciuperci cu ceapă, deasupra se pune alt stat de spanac, sare şi deasupra se presară verdeaiţă tocată fin.
Se dă la cuptor 10-15 minute.
Mancare de spanac cu ciuperci si usturoi
Pofta buna!