Mancare de stevie proaspata
PrinteazaMancare de stevie proaspata din: stevie, ulei, faina, ceapa verde, usturoi, marar, patrunjel, lamaie, sare, piper.
- 1 kg stevie
- 100 ml ulei
- 1 lingura de faina
- 2 legaturi de ceapa verde
- 1 legatura de usturoi
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ştevia se spală în mai multe ape, apoi se pune la fiert. Usturoiul şi ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt, inclusiv frunzele, apoi se pun la călit într-o cratiţă cu ulei înfierbântat. Se adaugă făina, se lasă până devine aurie, apoi se stinge cu zeamă de la ştevie. Se fierbe înăbuşit un sfert de oră, completând cu zeamă, dacă scade prea mult. Ştevia se scurge, se bate cu lingura de lemn până se obţine un piure, apoi se adaugă în cratiţă. Se potriveşte de sare şi piper, iar când se ia de pe foc să adaugă mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt.
Se serveşte cu zeamă de lămâie.
Pofta buna!