Mancare de stevie proaspata

Printeaza

Mancare de stevie proaspata din: stevie, ulei, faina, ceapa verde, usturoi, marar, patrunjel, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Mancare de stevie proaspata

  • 1 kg stevie
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura de faina
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ştevia se spală în mai multe ape, apoi se pune la fiert. Usturoiul şi ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt, inclusiv frunzele, apoi se pun la călit într-o cratiţă cu ulei înfierbântat. Se adaugă făina, se lasă până devine aurie, apoi se stinge cu zeamă de la ştevie. Se fierbe înăbuşit un sfert de oră, completând cu zeamă, dacă scade prea mult. Ştevia se scurge, se bate cu lingura de lemn până se obţine un piure, apoi se adaugă în cratiţă. Se potriveşte de sare şi piper, iar când se ia de pe foc să adaugă mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt.

Se serveşte cu zeamă de lămâie.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.