Mancare de ţelină cu cimbru
PrinteazaMancare de ţelină cu cimbru
- 1 kg ţelină
- 2 cepe
- 1 morcov
- 3 ardei capia roşu
- 4-5 roşii
- 3-4 linguri ulei
- 2 foi dafin
- 1 linguriţă cimbru
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 lingură vegeta
- sare
Mod de preparare:
Ţelina se curăţă, se spală şi se taie în felii groase de circa 1 cm. în apă clocotită cu sare, se opăresc feliile timp de 5-10 minute, după care se scot şi se lasă la scurs în strecurătoare. Intre timp, se curăţă ceapa şi morcovul şi se toacă mărunt, pentru a fi înăbuşite bine cu apă şi ulei.
După ce s-au înăbuşit, se pun şi feliile de ţelină, se amestecă uşor şi se lasă să se înăbuşe puţin. Separat, roşiile date prin răzătoarea mică se fierb 10 minute cu foile de dafin şi cimbrul, adăugându-se şi ardeiul copt şi tăiat fâşiuţe subţiri.
Sosul astfel obţinut se pune peste legumele bine înăbuşite şi se mai adaugă o cană de apă, în care am opărit ţelina. Se lasă să fiarbă la foc potrivit circa 10-15 minute. Când mâncarea este gata se pune verdeaţa tocată fin.
Poftă bună!