Mancare de telina cu masline
PrinteazaMancare de telina cu masline din: telina, ceapa, bulion, zahar, malsine, ulei, sare, patrunjel, apa.
- 3-4 ţeline de mărime mijlocie
- 2 cepe de mărime mijlocie
- 1 lingură de bulion sau 3 linguriţe pastă de tomate
- 1 linguriţă zahăr
- 20 de măsline
- ulei
- sare
- 1 legătură de pătrunjel verde
- apă
Mod de preparare:
Se curăţă ţelina; se spală şi se taie în felii. Se pune ulei într-o cratiţă şi se lasă pe foc până se încinge. Se adaugă feliile de ţelină şi se rumenesc pe ambele părţi.
După ce s-au prăjit, se pun în alt vas. In uleiul rămas se adaugă ceapa, tocată mărunt (spălată şi curăţată în prealabil), se lasă pe foc până se înmoaie.
Separat, într-un castron, se subţiază bulionul cu apă, se pune sare, după gust, şi zahărul. Se toarnă sosul în cratiţa cu ceapă şi se fierbe câteva clocote.
Sosul astfel pregătit se adaugă în cratiţa cu ţelină, în care se mai pune puţină apă, adăugând şi măslinele. Se bagă cratiţa în cuptor, la foc potrivit.
Când scade din lichid, se scoate şi se lasă să se răcească. Se serveşte rece, cu pătrunjel verde, tocat, deasupra.
Pofta buna!