Mancare de telina cu mazare si arpagic
PrinteazaMancare de telina cu mazare si arpagic
- 1 kg ţelină
- 1 ceapă mare
- 3-4 morcovi
- 200 g arpagic
- 400 g mazăre
- 100 g măsline
- 100 ml ulei
- zeama de la o lămâie
- sare
- piper
- verdeaţă
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Cureţi ţelina, o tai felii, o treci prin făină şi prăjeşti feliile pe ambele părţi în ulei. Căleşti ceapa tocată mărunt, adaugi făina, amestecând bine, după care stingi cu un pahar de supă sau apă, adaugi zeama de lămâie, feliile de ţelină, potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă.
Când este aproape gata adaugi mazărea şi morcovii fierţi şi apargicul opărit, tăiat rondele. Poţi servi ţelina atât caldă, cât şi rece. Este delicioasă şi ca aperitiv, şi ca felul doi.
Pofta buna!