Mancare de toamna cu legume
PrinteazaMancare de toamna cu legume din: cartofi, morcovi, telina, ceapa, praz, ulei, supa, piper, boia, zahar, orez, apa, marar, pastrunjel.
- 6 cartofi
- 2 morcovi
- 1 rădăcină ţelină
- 2 cepe
- 2 bucăţi de praz
- 250 ml ulei
- 200 ml supă clară
- piper
- 2 linguriţe boia
- 1 linguriţă zahăr
- 1 ceaşcă orez
- 2 căni apă
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Morcovii îi tai rondele, cartofii, ţelina şi ceapa în cuburi, iar prazul julien. Sotezi ceapa, apoi adaugi în ulei restul de legume şi le laşi să se înăbuşe 10 minute.
Stingi cu supa de legume, condimentezi cu boia, piper şi zahăr. Adaugi apoi orezul şi apa, lăsând să fiarbă până scade apa.
Verdeţurile spălate le toci mărunt şi le presari deasupra, la sfârşit.
Pofta buna!