Mancare de urzici cu usturoi
PrinteazaMancare de urzici cu usturoi din: urzici, ceapa, usturoi verde, leustean, malai, ulei, sare si piper.
- 1 kg urzici
- 1 ceapa
- 1 legatura usturoi verde (3-4 catei)
- 3-4 fire leustean
- 4 linguri malai
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi urzicile, spălaţi-le şi puneti-le la fiert în 3 litri apă, împreună cu 1 ceapă curăţată şi 1-2 fire de leuştean.
După ce urzicile au fiert bine (circa 30 de minute), scoateţi ceapa, scurgeţi urzicile de apă (păstraţi apa) şi amestecaţi-le cu mălaiul.
Frecaţi bine folosind o lingură de lemn, până când obţineţi o pastă omogenă. încingeţi într-o crăticioară uleiul şi adăugaţi pasta de urzici.
Căliţi-o la foc mic 3-4 minute, amestecând încontinuu, apoi puneţi puţin câte putin 500ml din apa în care au fiert urzicile.
Lăsaţi să fiarbă la foc mic până când mălaiul este bine fiert (circa 20 de minute). La final, opriţi focul şi puneţi usturoiul pisat împreună cu leuşteanul rămas şi potriviţi de sare şi piper.
Mancare de urzici cu usturoi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mancare de urzici cu malai
A iesit buna mancarea de urzici cu usturoi?