Mancare de urzici proaspete
PrinteazaMancare de urzici proaspete din: urzici, ceapa, spanac, usturoi, ulei, faina, lapte, sare, piper.
- 300 g urzici proaspete
- 200 g spanac proaspăt
- 1 ceapă
3 căţei de usturoi - 3 linguri ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură făină
- 250 ml lapte
- un vârf cuţit bicarbonat
Mod de preparare:
Urzicile şi spanacul se spală în mai multe ape, se dau într-un clocot în apă cu sare şi cu un vârf de cuţit bicarbonat. Se strecoară, după care se taie mărunt sau se trec prin maşina de tocat carne.
Ceapa şi usturoiul se taie ; mărunt, se călesc în 3 linguri ulei şi 1 lingură apă. Se adaugă piureul de urzici şi spanac, se presară 1 lingură făină, se amestecă şi se diluează cu laptele rece.
Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă să fiarbă câteva minute.
Se serveşte cu ochiuri sau cu şniţele.
Pofta buna!