Mancare de urzici proaspete

Printeaza

Mancare de urzici proaspete din: urzici, ceapa, spanac, usturoi, ulei, faina, lapte, sare, piper.

Ingrediente:Mancare de urzici proaspete

  • 300 g urzici proaspete
  • 200 g spanac proaspăt
  • 1 ceapă
    3 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 lingură făină
  • 250 ml lapte
  • un vârf cuţit bicarbonat

 

Mod de preparare:

Urzicile şi spanacul se spală în mai multe ape, se dau într-un clocot în apă cu sare şi cu un vârf de cuţit bicarbonat. Se strecoară, după care se taie mărunt sau se trec prin maşina de tocat carne.

Ceapa şi usturoiul se taie ; mărunt, se călesc în 3 linguri ulei şi 1 lingură apă. Se adaugă piureul de urzici şi spanac, se presară 1 lingură făină, se amestecă şi se diluează cu laptele rece.

Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă să fiarbă câteva minute.

Se serveşte cu ochiuri sau cu şniţele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.