Mancare de urzici si spanac
PrinteazaMancare de urzici si spanac din: urzici, ceapa, spanac, usturoi, ulei, faina, lapte, sare, piper.
- 300 g urzici
- 200 g spanac
- 1 ceapă
3 căţei de usturoi - 3 linguri ulei
- sare si piper
- 1 lingură făină
- 250 ml lapte
- un vârf cuţit bicarbonat
Mod de preparare:
Urzicile şi spanacul se spală, se dau într-un clocot în apă cu sare şi cu un vârf de cuţit bicarbonat. Se strecoară, după care se taie mărunt.
Ceapa şi usturoiul se taie, se călesc în 3 linguri ulei şi 1 lingură apă. Se adaugă piureul de urzici şi spanac, se presară 1 lingură făină, se amestecă şi se diluează cu lapte.
Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă să fiarbă câteva minute.
Pofta buna!